Revell Magyarország
Revell Magyarország

A Revell története

A Revell története A Revell név 1943-ban lett bejegyezve az Egyesült Államokban, Kaliforniában, de egészen 1947-ig kellett várni, hogy az első mérethelyes makettek megjelenjenek a palettáján. A cég 1956-ban helyezte át székhelyét Európába, s ezzel megindult egy intenzív és dinamikus fejlődés, mely azóta is töretlen.

Kezdetekben csak kevés építőkészletet gyártottak, és az általuk forgalmazott termékek nagy része Amerikából, valamint Nagy-Britanniból származott, melyeknek legjelentősebb piaca Németország volt.
Az igazi áttörés 1956-ban következett be, amikor a gyártó szakított a hagyományokkal, és a saját lábára állt. A 70-es években a Revell saját fejlesztőcsapatot hozott létre, és célul tűzte ki, hogy az európai piacra európai fejlesztésű és gyártású maketteket dobnak.

A következő tíz évben a gyártó olyan fejlődésen ment keresztül, amely példa nélküli a makettgyártók körében.
Ám a Revell nem elégedett meg a műanyag készletek piacra dobásával, és nagyot lépve 1976-ban megjelentette első szórópisztolyát, valamint széles festékválasztékot mutatott fel! Vannak olyan készletei is, melyek a kibocsátás napjától a mai napig megtalálhatóak a felhozatalban, ilyen például a 60-as évek derekán kiadott hajó sorozata, melynek egyik leghíresebb darabja a Bismarck csatahajó.

1995-ben egy nem hivatalos világrekordot is felállítottak, mely szerint ebben az évben több mint 5,000,000 készletet adtak el szerte a világon! Ez persze annak is köszönhető, hogy termékválasztékuk évről évre változik, színesedik, mindez pedig úgy, hogy a növekvő minőségi követelményeknek minden tekintetben megfelelnek.

Mottójuk: Építsd meg álmodat! Ezt pedig annyira komolyan gondolják, hogy mindent megtesznek a makettépítőkért. Egyre-másra jelentetik meg a profi építőkészleteket, és emellett sorra adják ki az újabbnál újabb Easy Kiteket, melyeknek segítségével a fiatalabb korosztály is összeállíthatja kedvencét, ám festés és ragasztás nélkül.